Земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер разлюля индонезийския остров Сулавеси и

...
Земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер разлюля индонезийския остров Сулавеси и
Коментари Харесай

Силно земетресение в Индонезия отне живота на над 34 души

Земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер разлюля индонезийския остров Сулавеси и отне живота на минимум 34 души души, съобщи Франс прес, като се базира на индонезийската Агенция за ръководство на спешните обстановки. Повечето жертви са в град Мамуджу. Пострадалите от труса са към 600 души, написа Българска телеграфна агенция. 

Около 2000 души в Сулавеси са били принудени да изоставен домовете си. Разрушени са над 60 здания, в това число постройката с офиса на локалния губернатор и хотел. Рухнала е болница в Мамуджу, където под руините може би се намират десетина души, показва ТАСС. Над 300 къщи и други здания пък са били развалени от труса, добавя Асошиейтед прес. 

Епицентърът на земетресението е било на 36 километра южно от окръг Мамуджу в провинция Южно Сулавеси. Дълбочината на труса е била на 18 километра, показва американският Геоложки институт, представен от Асошиейтед прес. Според индонезийски сеизмолози обаче дълбочината е била още по-малка - 10 километра, прибавя Ройтерс. 

На три места трусът е предизвикал свлачища. Главният път сред окръзите Мамуджу и Маджене е блокиран от земна маса. Властите приканиха жителите в регионите към епицентъра на земетресението в Маджене да заобикалят напукани или развалени здания от мощния трус, и преди да се върнат в домовете си да се уверят, че те са сигурни за обитаване. 

Към момента няма заплаха от цунами след труса с магнитуд 6.1, раздрусал района на град Маджене, Западно Сулавеси. Островът се намира в далечен регион от столицата Джакарта и на негова територия няма български жители, оповестяват от Министерство на външните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР